Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fånga ungdomar med nyktra aktiviteter

Det är med sorg i hjärtat jag läser detta. Det är klart att det är lätt att ta till alkohol och andra droger när inget finns till fullo för att engagera alla våra ungdomar, tjejer som killar, till och med ungdomsgården är stängd på lördagar läser man, suck!

Annons

Men herre gud tänk till! En eloge dock till Lina Blom och Stenhamreskolan som i vart fall har fått till en föreläsning om alkohol och droger, men, det behövs ändå så mycket mer. Låt 12-stegsprogrammet ingå i undervisningen och redan från mellanstadiet, där finns en stor chans att fånga upp dem! I övrigt är detta program helt naturligt, det är så otroligt mycket självklara saker att lära där; bland annat som vett och etikett, självinsikt, etik/moral som också verkar behöva inpräntas i vår framtid, våra ungdomar.

Av egen erfarenhet vet jag att alkoholen och droger är listig, falsk och stark. Tuta in det i våra barn och ungdomar i tidig ålder så finns stora chanser att de låter bli att ens försöka använda dessa.

Ljusdals kommuns ansvariga vid sittande bord och mandat och sedan allt vad det heter; reagera medan tid är och var inte så förbaskat inskränkt! Lär av personer som tidigare lett eftervård i vår kommun på grund av missbruk, de kan sin sak, jag lovar er! och släpp prestigen!

Vi i Ljusdals kommun måste också tänka framåt om man nu ska tänka krasst. Om inga förebyggande åtgärder görs blir det dyrt i långa loppet; scenario: behandlingshem, eftervård och ofta försörjningsstöd för de som halkar av banan så att säga, kostnader för att bygga upp dessa människors liv (för de som orkar) och nu är det skattepengar jag pratar om, så jag menar, vi alla invånare och medmänniskor berörs av detta.

Jag förespråkar ännu mera nyktra/drogfria tillställningar för våra ungdomar och som sagt, fånga upp dem tidigt, det vinner vi alla i längden på.

Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons