Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falsk marknadsföring?

Med häpnad läser jag allt vad sossarna har genomfört eller håller på att genomföra i Bollnäs kommun. Visserligen står det i ingressen i helsidesannonsen i lördagens tidning (30 juni) att ”har vi tillsammans med våra samarbetspartier i den politiska majoriteten jobbat hårt” och så vidare.

Annons

Men intrycket ska bli och blir att det är sossarna som åstadkommit och tagit initiativ till alla uppräknade exempel på viktiga strategiska beslut som ”vi har fattat” – läs Socialdemokraterna har fattat.

Nu är så icke fallet. Idéerna och initiativet till många av de uppräknade exemplen är inte sossarnas – utan har väckts av ledamöter från samarbetspartierna. Ett exempel där jag själv varit inblandad är ”en förstudie om GHB/GBL”.

Initiativet och upprinnelsen till detta är Folkpartiet Liberalerna. Den 3 april gjorde vi ett studiebesök hos polisen i Bollnäs i akt och mening att ta reda på läget och att diskutera vad kommunen kunde göra.

Med på uppvaktningen var Folkpartiets riksdagsman Hans Backman, ordförande för Bollnäsliberalerna Peter Nordebo och undertecknad (med 30 års erfarenhet av politiskt och socialt arbete i Bollnäs kommun).

Väl tillbaka i Stockholm och riksdagen agerade Hans Backman genom att ställa fråga och kräva ändrade lagar visavi GHB/GBL.

Den 4 juni hade Folkpartiet inbjudit till ett allmänt möte i Kulturhuset. I mötet medverkade flera tjänstemän, som har med frågan att göra, från kommun och landsting och även polisen. Mötet leddes av Bollnäsliberalernas ordförande Peter Nordebo. Frågan om vad man kan göra i kommunen diskuterades livligt och olika förslag väcktes. Företrädare för Folkpartiet lovade att ta frågan med sig till de kommunala instanser som man kan påverka. Jag vet att så även har gjorts, både tidigare och senare.

Med vetskap om hur frågan om GHB/GBL har hanterats och drivits – så ifrågasätter jag hela den digra listan om strategiska beslut som Socialdemokraterna vill ge sken av att de beslutat om och genomfört.

Rakel Lundgren

Bollnäsliberalerna Folkpartiet

styrelseledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons