Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evensson misslyckas vinna politiska poänger

Johnny Mill (LB) i replik på Markus Evenssons insändare (
13/7
):

Annons

Är det någon som det gått över styr för så är det för Evensson (S). För det första har jag och samhällsförvaltningen svarat på den fråga som Evensson hänvisar till den 19 januari i samhällsutvecklingsutskottet och där Irene Jonsson (S) sade sig vara nöjd med svaret. Trots det ställde Evensson åter samma fråga i Kommunfullmäktige som besvarades av undertecknad i april. Där hänvisade jag till de omständigheter som gjort att upphandlingarna av infrastruktur bland annat på grund av överklaganden dragit ut på tiden. Därav har även processen med fastighetsbildningar förskjutits.

Det är förresten inte det första industriområdet som tagit tid. Evensson och S borde självrannsaka sig att även när S själv suttit med egen majoritet har det dragit ut på tiden om det ens blivit något av de storstilade projekt och etableringar som S presenterat.

För det andra borde Evensson känna till att samhällsutvecklingsutskottet är ett beredande utskott till kommunstyrelsen tillika som det allmänna utskottet vilket Evensson är andre vice ordförande för och tillika ledamot i Närljus som han så riktigt själv påtalar i insändaren, där har han som sagt alla möjligheter att påverka och bidra med sitt kunnande och engagemang. Som Evensson påtalar har Närljus det yttersta ansvaret för etableringar. Men jag har full förståelse för att styrelsen i Närljus och Evensson varit upptagen med sitt projekt om cirkulär odling av tomater och fisk under de senaste åren och därav inte haft resurser till annan industrietablering.

I övrigt kan ju nämnas att samhällsutvecklingsutskottet med dess förvaltning är den enda som under åtskilliga år har hållit budget och även kunnat bidra med överskott till kommunens i övrigt ansträngda ekonomi. Det är mer än vad Evensson har lyckats med bland annat i sin tid som omsorgens ordförande där de efterlämnade underskotten förskräcker. Så även om Evensson nu i ren förtvivlan försöker vinna politiska poänger så misslyckas han.

Jonny Mill (LB)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons