Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett miljövänligt, flexibelt och säkert fordonsalternativ saknas

Niklas Jutterström saknar en vettig cykelväg mellan Sandarne och Söderhamn.

Annons

Om man som jag bor i Sandarne och vill ta sig in till jobbet i Söderhamn med cykel så finns den längre Kustvägen genom Vad/Grundvik/Stugsund att välja, eller Flygvägen, som faktiskt är just flygvägen mot stan. Båda innebär att dela väg med fordonstrafik med hastigheter runt 80 km/h. Fast en och annan bilist har ju extra bråttom ibland och då känns vägrenen väldigt smal.

Är man lite bilskygg men uppfinningsrik så finns så klart alternativ genom skogarna och på grusvägen runt Flygstaden. Men det sållar bort dem som inte har mountainbike, tålamod och mindre tid. Det blir betydligt längre och sämre väg.

Ett miljövänligt, flexibelt och säkert alternativ till fordonstrafik in till Söderhamn saknas alltså för Sandarnes cirka 2 000 invånare. Och så klart även omvänt för alla dem som bor i Söderhamn och vill ta sig ut till Sandarne/Stenö.

Det som behövs är cirka tre kilometer cykel- och gångväg sträckan Flygstaden–Östanbo och Lötbäcken–Stenö. Och med kommunens fortsatta intentioner att utveckla Stenö, vår skärgård och miljön så borde det vara en ickefråga. Det är bara att hugga in med första spadtaget.

Niklas Jutterström

Östanbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons