Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenöriella skejtare!

Eftersom Söderhamns kommun satsar på entreprenörskap och entreprenöriell utveckling genom bland annat projektet Drivkraft hoppas jag att man fortsätter att stötta skateboardföreningen med bidrag till hyran.

Annons

Kommunen har tidigare bidragit ekonomiskt för att föreningen skulle kunna utveckla verksamheten och bygga inomhushallen i anslutning till Verkstäderna – det var ett gott initiativ och det vore synd om resultatet av satsningen ska sluta här.

Enligt kommunens hemsida har man valt Nuteks definition av entreprenörskap: ”Entreprenörskap är en dynamisk och social process, där individen, enskilt eller i samarbete, identifierar möjligheter och gör något med dem för att omforma idéer till praktiska och målinriktade aktiviteter i sociala, kulturella eller ekonomiska sammanhang”.

Medlemmarnas engagemang för att få skatehallen i Verkstädernas lokaler, samt skateytan i Vågbro, att fungera är imponerande och uppfyller ovanstående kriterier till fullo.

De, till största delen, yngre killarna har själva genomfört byggnationerna från grunden – allt från att konstruera ritningar, gjuta betong, snickra, svetsa och måla. De jagar sponsorer, de sköter ekonomin, de anordnar skateskolor på loven och de arrangerar tävlingar. Dessutom turas man om att ansvara för den löpande verksamheten då man träffas för att skejta, träffa vänner och ha roligt. Föräldrar och andra kontakter har självklart ställt upp med utlåning av verktyg, släpvagnar och liknande men bortsett från detta har man arbetat helt utan hjälp från ”auktoriserade entreprenörer”.

Medlemmarna, där framför allt Conny Björklund ska framhållas, har alltså jobbat dagar och ibland nätter för att få verksamheten att fungera. Att ansvara för planering, strukturering, genomförande samt utvärdering inför eventuella förbättringar ger värdefulla erfarenheter och bör i entreprenörskapets anda uppmuntras!

På kommunens hemsida kan man vidare läsa att ”Dagens flödessamhälle har behov av människor som kan ta ansvar och initiativ och som är kreativa. Det handlar om att regelbundet möta nya utmaningar och finna nya lösningar i ett samhälle som drivs framåt av människor som ser sammanhang och verkar i nätverk där man kopplar ihop kompetenser och resurser till en kreativ lösning.”

Eftersom skateboardföreningens medlemmar även uppfyller detta med råge är förhoppningarna om att de kan fortsätta att räkna med kommunens stöd stora!

Mor Ulrika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons