Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensidigt inlägg från varghatare

Svar till Ejnert Anderssen (18/5).

Annons

EA återkommer ständigt, med jämna mellanrum med nya infallsvinklar, om vargar och deras beteende, allt för att vidmakthålla motståndet och hatet mot detta rovdjur. Ibland kan man undra hur det är ställt, när nämnda signaturs tankar bara kretsar kring detta mytomspunna och i EA: ögon förhatliga rovdjur, som varit förföljt i århundraden, och som det finns förklaringar till. Det är pinsamt, att läsa hur EA, på ett raljerande sätt försöker förlöjliga en av våra kända vargforskare, angående de nyligen genomförda vargflyttningarna – hur stor kostnaden blir och så vidare, och att vargarna ej stannar där de släpps. Det är faktiskt känt, sedan länge att vissa individer uppvisar ett sådant beteende. Sedan lanserar han en teori om "hybridvargar". Det är ingen måtta på allt han vräker ur sig. Om EA kunde anstränga sig att ta reda på fakta angående vargar, men detta spelar ingen roll för varghatare, för att citera J Guillou i AB (18/4.

Jag emotser med spänd förväntan kommande inlägg från EA i denna evighetsträta. Kanske kan han förnya sig, eller ska han fortsätta i gamla hjulspår?

Förhoppningsvis borde EA ägna några rader och skriva om den förskräckliga illegala jakten på våra stora rovdjur också men om detta brukar det för det mesta vara tyst om från det hållet.

Detta kan man tolka, som man vill, eller hur. Kanske ett tyst medgivande? Vem vet?

F. Birath, Tomterna, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons