Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast så kan jorden räddas

/

Endast häst och vagn, genuint självhushåll till alla familjer på jorden kan rädda mänskligheten, skriver "Sef".

Annons

Miljöprogrammet Klotet i Sveriges Radio P1: "Allt fler företag agerar nu för att "hjälpa till" att hålla planetens uppvärmning under 2-graders värmeökning."

2-gradersmålet? Ett perspektiv utifrån det målet kommer att accelerera uppvärmningen till 3-4-5-6 graders uppvärmning. Redan vid 3 graders högre, genomsnittlig globaltemperatur, klampar vi över den så kallade tröskeleffekten, det vill säga in i totalt, ofrånkomligt kaos. Jorden har själv tagit över kommandot. Vi är nu uppe i 2,7 graders uppvärmning, enligt samstämmiga forskarrapporter – som till och med rapporteras i SVT:s nyhetsrapporteringar. Något viktigt, som aldrig hörs i forskarrapportering eller annorstädes är något avgörande för vår analys av här aktuella, livsavgörande problem, och det är hänsyn till tidsaxeln – vilken nu är så kort att den knappt kan mätas i nanometer. 

Varje problem är sin egen lösnings förvaringsbox. Problem måste upp på bordet, och skärskådas i alla detaljers konsekvenser. Därur detta faktum: Endast häst och vagn, genuint självhushåll till alla familjer på jorden kan rädda mänskligheten och miljontals andra arter undan förintelse. Endast så kan jorden, på sikt, återfå sin nu helt tappade självläkningsförmåga.

Sef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons