Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enda rätta att anmäla

Råd till signaturen Anhörig (12/12).

Det enda verktyg som finns för att styra upp socialpsykiatrin inom kommun och landsting är att lämna in en saklig anmälan till Socialstyrelsen.

Annons

Då blir det fart i leden och saker som tidigare känts tröga faller förvånansvärt lätt på plats.

Socialtjänstlagen och Socialtjänstförordningen ger kommunen det yttersta ansvaret när det gäller stöd och hjälp för den som behöver, men då måste kommunen förstå sitt uppdrag.

Socialpsykiatrin är en enhet som tillhör kommunen men som kommunen inte har någon vidare koll på när det gäller arbetssätt, spårbarhet eller klienternas trygghet.

Måste dock varna för en del oprofessionella påhopp ni kommer att få från tjänstemän inom kommunen på olika nivåer, dessa beror enbart på osäkerhet från deras sida och därigenom ett stort behov att försöka bevisa sin oskuld genom olika utspel mot er som anmälare.

Det finns också en handfull professionella tjänstemän som skulle välkomna en anmälan, de som ser problemen och vill åtgärda dem men som är förhindrade av olika politiska beslut eller andra omständigheter, till exempel bristande ledning, att utföra ett bra jobb.

Kanske tror man att man spar pengar, men det är billigare att göra det grundligt en gång än att betala samma misstag om och om igen.

Annan anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons