Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En värdig hjälp åt romerna

Vi är många som upplever det pinsamt att se dessa frusna och ledsna tiggare sitta vid ingångarna till våra butiker varje gång man går för att handla, skriver Jerker Sjölander.

Annons

Det känns förnedrande att ge dem en slant och på det sättet permanenta en tillvaro som ingen människa skulle behöva uppleva. Varför inte göra en förändring?

Det vore mycket trevligare att få lämna en gåva i en särskild burk vid kassan, vars behållning sedan kan överlämnas till någon av dessa behövande, som då slipper sitta där vid ingångarna i kyla och blåst och heja på varje kund för att få uppmärksamhet och medlidande. Med en sådan ordning kunde man med bibehållen självrespekt avvisa alla dörrvaktare och istället ge dem en mer värdig och meningsfull sysselsättning för att kvittera ut en slags lön. Vi skulle alla vinna på en sådan ordning – både dessa nödlidande och vi som kunder och affärsinnehavare.

Förhoppningsvis bör skattemyndigheterna och fackföreningarna sanktionera en sådan lösning och inte tvinga fram en permanentning av tiggeriet utanför våra affärer!

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons