Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En särskola för alla...

En av många förändringar som ska genomföras i skolan är att barn med autism ska införlivas i den vanliga grundskolan. Jag har svårt att se vem som ska bli vinnare på det?

Annons

Med tanke på de stora klasser som i dag ofta finns på grundskolorna, och med bristande resurser på grund av nedskärningar så har jag svårt att se hur lärare ska kunna räcka till att dessutom erbjuda en värdefull utbildning till barn som har stora svårigheter med alltför stökiga sammanhang.

Om de redan högt belastade lärarna dessutom ska kunna ge de normalstörda eleverna en god utbildning så tror jag att det finns risk att alla blir förlorare i slutändan...

Visst är det fel att en del normalstörda barn får hamna i särskolan. Det är lika fel som att vissa barn med utvecklingsstörning hamnar i vanlig grundskola...

Min gissning är att omvärdera lärandet i kombination med att höja lärarnas status och att ge rätt resurser för att alla elever ska få individuellt anpassade studier är en möjlig väg för en framtida bättre skola. En särskola – för alla.

Ja, kanske är det så att vi i framtiden kommer se alla elever i särskolan. Både barn med utvecklingsstörning och normalstörda.

Alla människor är särskilda. Alla är unika.

Det bör vara grunden till alla mänskliga möten. Både nu och i framtiden.

Kina Olsson, kommunpedagog, särskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons