Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En resa med X-trafik i december: stängda och stökiga väntsalar

Om de olika sidorna av en resa med kollektivtrafiken i Hälsingland en lördag i december, skriver signaturen X-trafikresenär, tillika kvinna. X-trafik svarar direkt        

Annons
Foto: Magnus Sjöborg.

Det är lördag och jag åker från Bollnäs till Ljusdal, för att där vänta på buss 53 mot Hudiksvall. 50 minuters väntan vid Resecentrum. Där måste man ha slantar på sig för att kunna gå på toaletten och det måste man tänka på innan man stiger av tåget. Väntetid där och sedan 55 minuter på bussen. Väntsalen är ”värmestuga” för sex personer ur det så kallade A-laget. Det är nära till Systembolaget för att fylla på förrådet. Det finns tre bänkar för resenärer, så det blir trångt för oss. Det är inte så trevligt att sitta där och vänta på grund av höga röster och annat mindre trevligt.

Sedan som vanligt en trevlig tur med buss till Hudiksvall. Eftersom jag reser ofta möter jag och känner igen chaufförer och tågvärdar, som ler igenkännande mot mig och säger några ord om de har tid. I Hudiksvall pratade jag några timmar med en väninna på Hälsinglands Museum. Vi satt i ett rum omgivna av Diana Anderssons skulpturer. Lite magiskt! 

Jag fick bara vänta 45 minuter utomhus i snålblåsten. Det fanns inga skyltar om öppettider eller att det var stängt.

När jag ska hem och kommer till Hudiksvalls station möter jag en stängd väntsal. Två män från Stockholm på väg hem från Duved, hade väntat drygt två timmar. Jag fick bara vänta 45 minuter utomhus i snålblåsten. Det fanns inga skyltar om öppettider eller att det var stängt. Vilken service vid Resecentrum i Hälsinglands största stad! Eftersom klockan var 16 fanns det inte några andra ställen att gå till.

Så här kan det se ut för en person som reser runt i Hälsingland dagen före första advent.

 X-trafikresenär, tillika kvinna 

 

Svar direkt: X-trafiks mål är att alla som reser med kollektivtrafiken ska uppleva att de känner sig trygga och att de får ett bra bemötande.

Jättekul att du känner att du får ett bra bemötande av ombordpersonalen när du reser med vår trafik, det är däremot tråkigt att dina upplevelser under din väntan på anslutande bussar i Ljusdal och Hudiksvall inte varit lika bra.

X-trafik äger inte stationerna, men vi kommer att ta kontakt med kommuner och stationsägare för att diskutera vad som går att göra för att våra kunder ska få en tryggare och trivsammare känsla på dessa stationer i framtiden.

Johnny Olofsson, strateg X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons