Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mässa som har förfallit

”Besviken säljare” är kritisk till Antik och samlarmässan i Hudiksvalls utveckling. Arrangörerna ger Svar direkt.

Annons

Snart är det dags att dra igång antik- och samlarmässan i Hudik igen. Mässan har långa och stolta traditioner och var länge en attraktiv mässa för både säljare och publik. Tyvärr måste jag säga att mässan chanserat och förfallit kvalitetsmässigt de sista åren. Den har numera karaktären av en stor loppis. Den tidigare ambitionen arrangören hade var att mässan skulle bestå av vitt skilda varuslag har övergivits.

Utbudet är numera mest glas och porslin. Det som förr var en samlarmässa som höll fanan högt och inte tillät för många säljare att sälja samma sorts varor, det vill säga glas och porslin och loppisvaror, har tappats bort. Mässans motsvarande sortiment finns på massor av loppismarknader vart än man åker. Jag vill se en ändring av den inslagna vägen. Begränsa antalet glas- och porslinssäljare och släpp in ett mer varierat säljutbud som kvalitetsmässigt höjer mässans status och lockar en större publik. Hudikmässans ambition skulle vara att bli den största och mest kvalitetsmedvetna mässa norr om Mälardalen.

Besviken säljare

Svar direkt

Mässan, som blir den 30 i ordningen, har att varierat utbud som allmoge, samlarsaker, vykort, konst, silver, guld, med mera, och inte enbart glas och porslin. Besökarantalet och nöjda utställare är ofta ett kvitto på att de flesta är nöjda med vår mässa. 

Hudiksvallsortens Samlarförening, styrelsen

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons