Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En "balkongbiolog" utan erfarenheter

Replik på insändare med rubriken Är det verkligen vilda djurens fel? (
5/12
):

Annons

Signaturen Yvonne beskriver hur hundar provocerar de vilda djuren. Att alla vargdödade hundar och andra tamdjur, innan de blivit lemlästade, anfallit och provocerat till exempel en vargflock. Detta är ju som alla förstår rena rama struntpratet. Men kommer det ifrån en så kallade "balkongbiolog" kanske man måste ha överseende.

Signaturen Rolf Levin beskriver Yvonnes häpnadsväckande naturkunskap på ett målande sätt i sitt svar ( 8/12 ) där han torde få mycket medhåll. Yvonne kan ju knappast ha sett bilder av skeendet i naturen annat än på ett romantiserat sätt. Mycket mindre upplevt dramatiken själv.

Hon har troligen inte sett bilden av den levande älgkalven med uppsliten och till hälften uppäten mage, (och som lyckligtvis påträffades av en jägare). Hon har heller inte sett gråhundstiken med sitt söndertrasade underliv, inte heller filmen som togs av en kamera som satt på jämthundens väst och som visade hur attacken gick till.

Hur tror Yvonne att små/skolbarns föräldrar som bor i närheten av ett vargrevir känner sig när deras barn väntar på skolbussen en mörk vintermorgon?

Nej du, Yvonne, du får allt ta avstånd från ditt fundamentalistiga synsätt om du ska få trovärdhet i dina insändare.

Lasse Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons