Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EMF-fri zon bra för alla

Svar till John Pettersson (20/4).

Annons

Vad fint det låter när du skriver att du ”så klart vill att dessa personer ska må bra”. Detta efter att flera gånger försökt misskreditera trovärdigheten hos oss som känner av EMF, som om inte vi själva skulle veta vad vi mår dåligt av och inte.

Varför är det så viktigt att en lågstrålande zon inte blir av? Inte kan väl ett ynka litet område (sett till Sveriges yta totalt) spela någon roll, eller kan det vara så?

Att ifrågasätta hur kommunen väljer att placera sina skattepengar ger mig ett bra tillfälle att presentera idén offentligt. De kan inte göra en bättre långsiktig investering än detta och jag ska förklara varför: Ingenstans, vad jag vet, har man lyckats med något liknande trots att man över hela världen känner av EMF (detta är inget svenskt fenomen).

Frivolten, som under många år arbetat med tanken, har även fått förfrågningar om ett lågstrålande område från bland annat Japan, USA, Tyskland, Kanada, Skottland, Danmark, Norge och Finland. Behovet är skriande stort överallt. Enbart att ha en stor camping i ett område fritt från EMF skulle generera mycket pengar i form av turism och handel. I dag är det trådlöst internet på så gott som alla campingar, men ”tysta platser” är något som även de som inte känner av EMF efterfrågar. Den efterfrågan kommer med all säkerhet att öka framöver. Ur den synvinkeln, vad skulle vara negativt med att placera skattepengar som ger tillbaka många gånger om?

Det enda jag vill är att finna en plats där jag vet att jag får bo kvar och må bra, något som hör till de mänskliga rättigheterna (enligt FN-konventionen). Om det blir en vinst för kommunen samtidigt som de hjälper mig är väl det dubbelt så bra?

Vill dessutom tillägga att Frivolten alltid varit villiga att dela kostnaderna och även tagit hela kostnader vid mätningar som gjorts tidigare. Frivolten har aldrig dragit sig undan ansvar i den frågan.

Ing-Marie Granath

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons