Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevflytt åt fel håll

Politiker i Nordanstig är tydligen inte begåvade med några som helst kunskaper i matematik.

Annons

Hur kan det vara lönsamt att lägga ner mellanstadiet i Ilsbo? Tror någon på fullaste allvar att föräldrar, där nästan samtliga arbetar i Hudiksvall, låter sina barn åka åt fel håll, till Bergsjö?

Det kommer att bli samma effekt som med Harmångersbarnen, merparten väljer Hudiksvall.

Hur många känner till att skolpengen, den som Nordanstigs kommun får för sina ”egna” barn, är på dryga 30 000 kronor per läsår, medan den interkommunala ersättningen som går till Hudiksvall är på dryga 60 000 kronor! Alltså Hudiksvalls kommun får dubbelt så många kronor per Ilsbobarn som det kostar Nordanstig att behålla dem hemma i en mycket bra och fungerande skola. Tydligen har vår kommun råd att betala detta eller ligger en stor del av underskottet i interkommunala ersättningar?

Vad jag kan förstå, tillkommer kostnader för bussresor mellan Ilsbo och Bergsjö och för eventuella tillbyggnader av lokaler.

Tittar man på kvaliteten som Bergsjö har erbjudit de stackars Ilsbobarn i årskurs 6, som redan nu är förpassade till Bergsjö, då blir man riktigt bekymrad. De har suttit i en liten byggnad för sig själva och ingen skolgård/rastgård att tala om, isolerade för sig själva. Är det så barn ska behöva ha det på grund av dumma politiska beslut?

Att så många valt att bosätta sig i Ilsbo beror på en mycket väl fungerande skola och att orten ligger centralt (?), nåja, men det är lika långt till Hudiksvall som till Bergsjö.

Britt-Marie Åström, Bergsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons