Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egen medicin kan smaka bittert, Centern!

Centern lurade hela oppositionen på fullmäktigemötet i Bollnäs genom att alliera sig med Socialdemokraterna, skriver Tomas Brånedal. Centerns gruppledare Bengt-Olov Renöfält svarar direkt.

Annons

Jag har inte kunnat undgå all uppståndelse och besvikelse som uppstod då Vänsterpartiet i Bollnäs knep oppositionsråds platsen. I lördags kunde man läsa i Ljusnan att nästa alla i oppositionen uttryckte sin besvikelse över vad som hänt.

Läs artikeln: Upprört i nya oppositionen – kuppen sänker förtroendet för politik: "Är en skandal"

Vad jag reagerar på är att just detta hände även vid förra valet då hela oppositionen och Centern var överens om att de inte skulle stötta Socialdemokraterna. Handslag och heligt bedyrande av Centern att dörren var stängd och nyckeln kastad, att samarbeta med Socialdemokraterna var inte aktuellt för Centern längre. Detta uttalade Centerns gruppledare Bengt-Olov Renöfält på fredagen innan fullmäktige på måndag.

När sedan valen kom på fullmäktige rökte Centern hela oppositionen på sittande möte med att alliera sig med Socialdemokraterna. Det var en stor besvikelse för oppositionen att Centern gjorde så.

Centern! Det kan kännas bittert att få smaka på egen medicin! Men ni har faktiskt del i det själva.

Tomas Brånedal

Svar direkt: Tiden efter val är påfrestande för oss alla som är engagerade i politiken. Det är inte allt som sker i harmoni och samförstånd. Tomas Brånedal, tidigare aktiv i Bollnäspartiet, berättar här om en upplevd oförrätt.

Det som skedde 2014 var i långt tidigare stadie, när vi i valet förhandlade om vem som skulle sitta i majoritet eller opposition. Centerpartiet och Bollnäspartiet kom den gången helt enkelt inte överens. Vi kom aldrig så långt som till en överenskommelse och avtalstecknande, vilket man så klart kan vara både besviken och arg för.

Senare avtalades det på olika sätt mellan partier hur de skulle samverka och de avtalen höll alla fast vid. Enligt avtal skulle Bollnäspartiet ha posten som oppositionsråd och så blev det.

Även i år har det skrivits avtal. Av någon anledning bröt Vänsterpartiet det avtal som de skrivit under gemensamt med alla andra oppositionspartier förutom SD. Det är illa, men det borde vi partier i opposition fått lösa själva.

Vi är helt överens om att medicinen är bitter.

Bengt-Olov Renöfält (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons