Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eftersatt underhåll drabbar barnen

Att Ovanåkers kommun har ett stort eftersatt underhåll kan inte vara en överraskning för någon ansvarig kommunal politiker. I synnerhet inte om det egna partiet varit ansvarigt för kommunen över 30 år och än mindre om personen ifråga suttit som kommunalråd under delar av den tiden.

Annons

När jag var oppositionsråd kan jag inte minnas att vi fick någon redogörelse för det eftersatta underhållet eller pratade om hur vi skulle komma tillrätta med det.

Jag har en viss förståelse för det eftersom det är en oerhört svår fråga för mindre kommuner. När verksamheter våndas under besparingskrav är det nästan politiskt omöjligt att lägga många miljoner på renovering av fastigheter. I stället blundar man för denna kapitalförstörning.

Hur länge kan vi politiker blunda för ett kostnadsberg som ständigt växer sig större. I motsatts till Centern har vi insett att vi måste börja ta itu med denna svåra fråga för att inte våra barn ska få ta konsekvenserna av en politisk ansvarslöshet.

Att räkna på fastighetskostnader utifrån schabloner är ingen ny socialdemokratisk uppfinning.

Den räkningsmetod som alla andra använder och som dög för Centern under deras tid duger åt oss också. Däremot duger det inte att fortsätta blunda för att skolorna behöver renoveras och snyggas upp. En del vuxna kanske tycker det är nostalgi att hitta sina egna inristningar från 1960-talet på bänkarna, men jag ser det som ett sorgligt bevis för att skolans elever inte prioriterats särskilt högt av tidigare politisk ledning.

Yoomi Renström (S)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons