Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat beslut för bandyn

Äntligen har politikerna fatta beslut om bandyhall! Frågan är färdigdiskuterad, utredd, och nu måste alla inblandade kavla upp ärmarna och jobba tillsammans för att byggstarten kan ske så snart det bara går.

Annons

Men att då som Jan-Erik Flink gör skriva en insändare som redan har passerat bäst före datum i stället för att jubla och hjälpa till att få i gång arbetet så snart det bara går är faktiskt tragiskt, eftersom Jan-Erik fortfarande är en BGIF-supporter!

Jag minns debatten som var när Giffarna hade en arena på stan, då fanns det ingen ände på hur besvärligt det var, dåligt med parkeringsplatser, svårt med serveringar och så vidare. Då handlade det om att man måste få konstfryst för att "överleva", och glädjen var stor när skattebetalarna bekostade en konstfryst bandyplan på Sävstaås.

Att han jämför med Sandviken är också lite kul, trots att nu Sandvikens kommun fick Göranssons Arena så har de inte råda att endast upplåta den åt SAIK för bandy, utan den nya verkställande direktören har i uppdrag att öka utnyttjandet vilket kommer att drabba SAIK:s försäsongsträning och vårsäsong. Något som BGIF önskar sig i en BAAB-arena?

Varför tror alla att ingen kommer att åka bil till en arena i centrum?

Och varför tror ingen att X-trafik inte kan anpassa turlistan till skolans behov och träningar på Sävstaås, det går buss var 20 minut till ytterområdena från centrum och även turer upp till Sävstaås, som går att anpassa till behovet.

Men jag håller med Jan-Erik på slutorden men ändrar en del: Politiker i Bollnäs – slut er samman och tillsammans med BGIF, BIS, och övriga föreningar på Sävstaås, bygg och renovera Sävstaås till en anläggning som ger våra ungdomar möjligheten att utöva sina intressen i moderna och ändamålsriktiga lokaler.

Samtidigt som föreningarna får en möjlighet att driva sina elitsatsningar på ett bra sätt som hjälper till att främja intresset för idrott i kommunen.

Kent Westin BGIF-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons