Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra streck efter Dalälven – låt Republiken Norrland gå i union med Norge

/


Den här insändaren publicerades först på allehanda.se.

Annons

Jag fattar inte att norrlänningar över huvud taget röstar i riksdagsval. Vad finns det att rösta på för deras räkning? De senaste 50 åren har det inte bedrivits någon egentlig regional politik eller glesbygdspolitik, om man vill kalla det så, utav något av de svenska partierna.

Nu pratas det om att införa nya regioner. Det pratas om att slå ihop de fyra nordligaste länen. Vad är det för tankemos? Att slå ihop fyra tomma påsar, det ger väl inget mer innehåll i en större påse?

Läs även: Tågen borde gå som på räls – i hela landet

Nej, det enda rätta skulle i stället vara att dra en riksgräns längs efter Dalälven, förlängd, efter en union med Norge, ända fram till Atlantkusten. Det blir mycket bättre, och då skulle den demokratiska REPUBLIKEN NORRLAND till på köpet få komma fram till isfria utskeppningshamnar på västra sidan. Norrländska företag slipper då skicka exporten diagonalt 100 mil med landtransporter ned till Göteborg, om isvintrarna slår till.

Umeå skulle naturligtvis bli det nya landets huvudstad, eftersom Umeå ligger geografiskt utefter kusten ungefär mitt i det nya landet – REPUBLIKEN NORRLAND.

Den ordningen i regionfunderingarna, löser det mesta.

Tänk stort, för en gång skull!

Bo Westberg-Gren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons