Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödgrävarpolitik i Söderhamn

Jag är en vanlig hälsing, bor i Hudiksvall och har ett intresse kring sådant som har med flyg att göra. Söderhamns flyplats är ett naturligt nav i detta intresse. Flygplatsen är en fantastisk befintlig anläggning, som kan vara bas för verksamhet med oanade utvecklingsmöjligheter.

Annons

Seriösa och kreativa företagare ville i våras för Söderhamns politiker presentera en genomarbetad plan med egen ekonomi för etablering på flygplatsen. Det skulle innebära ett enormt lyft för kommunen såväl ekonomiskt som genom tillkomst av nya kvalificerade arbetstillfällen.

Söderhamns kommunpolitiker vägrade ta emot delegationen, som ville visa en genomtänkt utvecklingsidé för kommunen. "Det är inte läge" och "det är ingen hållbar idé" visste man sig kunna antyda från kommunledningen utan att ha tittat på planen eller lyssnat på förslagsställarna.

Att bli så oprofessionellt, oförskämt och illa bemött trodde ingen i gruppen att man kunde bli och lämnade Söderhamn med stor olust.

En tid senare kom så helt oförmodat beskedet att flygplatsen lagts ned och att prata om den är tabubelagt. Den finns inte för kommunledningen, fastän ideella krafter ser till att gästande flygfarkoster känner sig välkomna trots att kommunen inte vill veta av dem. Det sanslöst usla beteende söderhamnspolitiker demonstrerar har jag påtalat i insändare tidigare.

Nu har det aktualiserats, eftersom det företag, som osnyggt nedlåtande avvisades, i dagens tidning (26/9) hyllas för att man fått pris för sin enorma tillväxt. Nationellt och internationellt uppmärksammas Air Hudik AB för sin omsättningsökning på 510 procent under tre år. Sunda politiker skulle skämmas och gråta över att missa en sådan utvecklingspotential, men jag tror söderhamnspolitikerna är glada att slippa framtidsväxt.

Jag förmodar de föredrar att låta några miljoner av Söderhamnsbornas skattepengar gå till att gräva upp flygfältet. Det kallar jag dödgrävarpolitik. Måtte Söderhamnsborna vakna upp och inse vilken otrevligt bakåt- och nedåtsträvande begravningsbyrå kommunledningen är. Ändra på det! Ännu har de inte grävt sönder flygplatsen. Än finns det hopp.

För övrigt kan man ändra idiotiska beslut och idiotiskt beteende.

Jarl Karén, Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons