Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Djupt tragiskt att Lärarnas Riksförbund används som en pjäs”

Jag finner det djupt tragiskt att Lärarnas Riksförbund används som en pjäs i ett politiskt maktspel, särskilt med tanke på att vi är partipolitiskt obundna, skriver Christian Jensen, Lärarnas Riksförbund, Ljusdal.

Annons

Jag har nu tagit del av den debatt som fann plats inför fyllnadsvalet på måndagens fyllnadsval. Den skrivelse som bland andra Lärarnas Riksförbund skrivit under på nämns vid ett flertal tillfällen. I den skrivelsen riktar vi kritik mot ledningen. Med ledning menar vi, Lärarnas Riksförbund, inte politiken, vilket man kan tro om man lyssnar på ovan nämnda debatt. Läser man skrivelsen, som i ett flertal punkter hänvisar till medbestämmandelagen och arbetsmiljölagen, så är det beklagligt att det i debatten i fullmäktige vinklas till att facken är missnöjda med den politiska ledningen. Det är inte en facklig fråga.

Det är en fråga för de valberättigade medborgarna. Jag förhandlar som representant för Lärarnas Riksförbund, inte med politiken, jag gör det med tjänstemän i chefspositioner som har fått förhandlingsmandat. Jag finner det djupt tragiskt att Lärarnas Riksförbund används som en pjäs i ett politiskt maktspel, särskilt med tanke på att vi är partipolitiskt obundna.

Christian Jensen

kommunombud i Ljusdals Kommun, Lärarnas Riksförbund

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons