Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskutera framtiden med de unga

Trygga och goda uppväxtvillkor ökar möjligheterna för att kunna delta i samhällsbygget och i skolan. Skolans demokratiuppdrag är otroligt viktig i samhällsbygget och för att motverka ohälsa behöver vi göra tidigare insatser och skydda barn som är i riskzon från att fara illa.

Annons

Vi behöver mindre barngrupper i våra förskolor och skolor. Våra unga psykiskt och kognitivt funktionshindrade vill inte bo på institution och ställer nya krav på kommunen för skapa inkludering och en arbetsmarknad som stimulerar till gemenskap.

För att lyckas behöver vi styra våra gemensamma resurser i kommunen och det jag vill se är:

• Strukturera generationsväxlingen i kommunen och i fler företag för en bra matchning.

• Bygg fler bostäder och rusta det gamla beståndet klimatsmart.

• En satsning på kommunala jobb till de ungdomar mellan 16 och 20 år som inte ser gymnasieskolan som ett alternativ.

• Bygg ut boendestödet och skapa möjlighet för alla att få en egen bostad genom Bostad först.

• Förbättra uppföljningen av folkhälsan och egenförsörjning utifrån socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv: god folkhälsa och ökad självförsörjning.

Var modig och våga prova det oprövade i små steg. Våga lyssna på det som inte sägs högt eller får stora rubriker. Traditioner är bra att ha om det stödjer utveckling. För att göra det möjligt för fler kvinnor att förkovra sig här och leva sin livsstil behövs dock en förändring.

För att färre män ska leva på ekonomiskt bistånd och de risker det medför för identiteten krävs också en förändring. Vilken inställning som förmedlas från en generation till en annan är viktig till exempel att vi kan utveckla nya produkter för en större marknad. Vi behöver göra en medveten satsning på att förbättra oddsen för alla våra ungdomar och deras framtida barn.

Jag vill se en seriös diskussion tillsammans med barn och ungdomar om hur vår kommun ska formas!

Erika Engberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons