Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskriminering av de äldre

Jag har suttit och kollat alla insändare och reportage om det snabba avslutet på hemkörningsbidrag i kommunen. Jag kan inte annat än säga, bedrövligt skött av kommunen.

Annons

Det där snabba beslutet var som att rycka undan pallen för någon som just balanserar på en sådan. Platt fall blev det för alla åldringar som åtnjutit utskick av maten. Om man bor inom två-kilometersgränsen får man klara sig själv!?

Kommunen fick kalla, eller kanske heta fötter, när de kom underfund om att de gjort fel, erkände det till och med och beslutade därför att omedelbart klippa av åldringarnas livlina. Får vi inte mat kan vi väl räkna med att slutet närmar sig.

Själv är jag nästan i samma situation som dessa åldringar, i sex veckor, gipsad fot, så nu får jag prova på hur det är, att inte kunna gå ut och handla maten själv. Kommunens ansvariga skulle absolut prova en vecka hur det är att gå med två kryckor!

Beroendet av hjälp ökar med åldern och krämporna.

I nöden prövas vännerna sägs det, men de som inte har några vänner, hur ska dessa få den hjälp de behöver?

För några dagar sedan fanns i en tidning, någonting om att det står i grundlagen att ingen diskriminering av individer får ske. Då undrar jag, är inte detta diskriminering av pensionärer?

Det här skapar verkligen tveksamheter inför september 2014, den saken är då klar.

Roland Laurin

Sveriges Pensionärers Intresseparti

SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons