Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din konspirationsidé faller, Eriksson

Svar till Bodil Eriksson (8/7).

Annons

Nedskrivningar av kommunala tillgångar hanteras sedan lång tid i Ljusdals kommun på tjänstemannanivå. Kommunchefen och ekonomerna diskuterar sina tankar kring behov av nedskrivningar med kommunens revisorer. Om förslagen skulle strida mot god redovisningssed så ska revisorerna påtala detta och dra i handbromsen. Det är inte, som Bodil Eriksson förespeglar, någon politisk grupp som lagt förslag på vilka objekt som bör nedskrivas. Bodils tankar kring att till exempel nedskrivningen av värdet på isanläggningsmaskinerna skulle bero på en politisk konspiration faller därmed.

En nedskrivning som beslutas 2011 ökar kostnaden för år 2010, men betyder samtidigt att kostnaderna för kommunen från 2011 och framåt minskar. Bodil Erikssons argument att skolorna har ekonomiska behov under kommande år borde därför stödja tesen att den gjorda nedskrivningen för 2010 i stället möjliggör för kommunen att tilldela mer pengar till skolorna de kommande åren.

Det är allmänt så att alla kommuner i Sverige försöker skriva ned möjliga objekt under goda tider, i syfte att minska kostnadsmassan för kommande år. Ljusdal är inget undantag.

Att nedskrivningarna borde ha redovisats i sin helhet har Bodil Eriksson helt rätt i. Att däremot votera kring vilka nedskrivningar som ska eller inte ska, göras, är jag mycket tveksam till. Min uppfattning är att detta bör skötas i samråd mellan kommunchef och revisorerna.

Kenneth Forssell (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons