Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ser mörkt ut – kommer lamporna tillbaka?

Ingmarie Lantz undrar när det ljusnar i Söderhamn igen? Hon får Svar direkt.

Annons

Tre gånger har jag skickat ett mail till kultur- och samhällsnämnden i Söderhamn, som har gatubelysning på sitt bord, men inget svar. Kanske lyckas jag bättre med en insändare?

Så här har jag skrivit till kommunen: "Hej! Hösten 2014 var det ett reportage i Söderhamns-Kuriren om att lampor som hade blivit nedtagna åter skulle sättas upp. Jag pratade med någon hos er, som sa att till våren 2015 skulle lamporna sättas upp, nu är det hösten 2015 och lamporna lyser med sin frånvaro, vägen det gäller är den mellan Kungsgården och Söderala, Långbacken, cirka 12 stycken lampor behövs, från gamla E4 och till järnvägsviadukten är det fullt, men sedan upp i backen är 2 stycken lampor mellan varje tänd, borta. Vi är ju 6 stycken bofasta och 3 stycken fritidsvistare, som använder vägen. Många ungdomar med häst, som bor i området, måste använda vägen för att ta sig till skogen och ingen vägren finns så man måste vistas på vägen och det är en hel del trafik. Centrum har ju sina fina belysta vandringsstråk, men bara för att man väljer att bo utanför centrum, så vill vi också kunna vara ute i upplysta områden."

Ingmarie Lantz

Svar direkt

Vi påbörjade produktprojekteringen, val av material för återuppsättning under våren 2015, där vi enbart satsar på ny LED-teknik som spar upp till cirka 60 procent energi och minimerar underhållsbehovet. Till dags datum har vi återuppsatt ett 100-tal ljuspunkter i Söderhamns kommun. När det gäller Långbacken i Norrala så är det en sträckning av återuppsättning på sju ljuspunkter, vilka är beställd av entreprenör en tid tillbaka och kommer bli återuppsatta i år. Vi har haft dialog tidigare med boende i området och andra kommunmedborgare och förklarat att det är ett projekt som kommer att pågå under drygt ett år. Stor generell efterfrågan på LED-armaturer/ljuskällor har gjort att tillverkarna har svårt att leverera i den utsträckning beställningarna kommer in. Målet är att under 2016 vara klar med all återuppsättning i Söderhamns kommun och då få en ökad upplevd känsla av trygghet och säkerhet att vistas utefter vägarna.

Joakim Jonsson

driftchef tekniska avdelningen, Söderhamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons