Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det minst dåliga

En undran till Ove Ericsson, i ett flertal insändare så klagar du på alliansen och deras orättvisa politik. Hur ska man då rösta 2010 för att uppnå en förändring? Eller är det kanske så, att mellan två dåliga alternativ så väljer man det minst dåliga.

Annons

En undran till Ove Ericsson, i ett flertal insändare så klagar du på alliansen och deras orättvisa politik. Du ondgör dig också över kapitalismen som gör den rika, rikare, och den fattige, fattigare, och man kan ju inte annat än att hålla med ibland.

Men jag undrar hur du ska rösta vid nästa val för att uppnå en förändring? Sedan mitten av 1980-talet så kan man säga att Sverige haft fullskalig kapitalism efter att Socialdemokraterna avreglerat kreditmarknaden, och sedan mitten av 1980-talet så har vi haft fyra olika regeringskonstellationer: fram till 1991 en röd regering med S och V, mellan 1991 till 1994 en oenig borgerlig regering, mellan 1994 till 2006 en röd-grön regering, och nu är det alliansens som styr. Alla dessa fyra alternativ har uppnått exakt samma sak, att klyftorna ökat och att landsorten har utarmats: Värst var det under den röd-gröna epoken, när klyftorna ökade som aldrig förr. Hur ska man då rösta 2010 för att uppnå en förändring? Eller är det kanske så, att mellan två dåliga alternativ så väljer man det minst dåliga.

Jan Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons