Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det min son behöver tar jag inte ifrån honom

Hur kunde Bollnäs kommun, så hastigt och ogenomtänkt, säga upp hyreskontraktet för särskolans lokaler på Ljungheden? Varför valdes de för ändamålet helt perfekta lokalerna bort?

Annons

Det måste ha varit lätt att ta bort klart sämre lokaler, och ändå uppnå samma besparing.

Det här är ansvarslöst och det sämsta som kunde hända verksamheten!

Om någon ansvarig verkligen hade ansträngt sig att först ha studerat Ljungheden, och satt sig in i vad man gör där skulle det ha varit mycket svårt att ta ett sådant beslut!

Traktor, truck, byggjobb, verkstad, utejobb, hotell och restaurang med mera kräver ändamålsenliga lokaler, och det ena hänger ihop med det andra. Skolrestaurangen som sköts av eleverna i sin utbildning, är bara ett exempel på detta.

Det är kvalificerade och mycket breda utbildningar, för ungdomar med stora behov. De har det tryggt nu, men snart är det sämre. Mycket snart och mycket sämre.

Ett av de viktigare argumenten varför elever från andra kommuner ska söka sig hit är utomordentliga lokaler och verksamhet. Nu faller det platt, och elevunderlaget kan komma att minska drastiskt i stället för tvärtom. Ryktet om försämringar på en förut bra särskola ger inte fler sökande från andra kommuner.

De som verkligen är i behov av kontinuitet, trygghet, ändamålsenliga lokaler och ytor mår inte bra av den här hanteringen, när de så hårdhänt får höra att skolan ska flytta. Men vart? Det vet ingen ännu. Det är hemskt!

Trots elevernas olika funktionshinder kan man på Ljungheden tillhandahålla avancerade utbildningar, få dem att växa, och i de allra flesta fall lotsa dem ända till ett riktigt jobb.

Jag vill ha svar på varför de perfekta lokalerna lämnas. Och så vill jag ha svar på om någon av er har träffat eleverna i praktisk verksamhet. Har någon ansvarig pratat med dem personligen om saken?

De hade ju verkligen kunnat säga det som ni inte har kommit på. De hade säkert hjälpt er mycket, om ni hade vågat fråga dem om hur de vill ha det.

Pär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons