Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här vill jag betala till

Signaturen "Annan Skattebetalare" (9/8) undrar vad jag är villig att betala skatt för. Jag är villig att betala skatt till sådant som är av allmänt intresse och som inte kan drivas kommersiellt.

Annons

Sedan kan det ju finnas en gråzon inom vad som är av allmänt intresse. HM-bygget är jag inte villig att finansiera via skatten, men nu äger ju Faxeholmen fastigheten som skall byggas om för HM, och jag hoppas att HM får betala en marknadsmässig hyra för lokalerna så att inte mina skattepengar går till ombyggnaden.

Nya bussterminalen och Järnbron lär det finnas ett allmänt intresse för, och det lär vara svårt att driva dessa kommersiellt. Stugsundsudden behövde giftsaneras och det finns säkert ett allmänt intresse av att den också snyggas till efter saneringen, men det lär vara mycket svårt att göra detta på kommersiella grunder.

Allt har ett sammanhang. Annars får man bo i en koja i skogen, säger Annan Skattebetalare. Jag skulle vilja att du förklarar vad du menar med detta. Inte menar du väl till exempel att alla bostäder skall betalas med skattepengar?

Jag kan inte se att det finns ett allmänt intresse av att det byggs en arena i Söderhamn, men om den byggs vill jag att den finansieras helt med privata medel och drivs kommersiellt. För övrigt tycker jag att det är väldigt fegt att skriva anonyma insändare, särskilt när det gäller kommentarer om vad andra personer skrivit.

Sven-Erik Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons