Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är dags att sluta med flummet"

I onsdagens ledare beskrivs samhällsfunktioner i förfall. Är det så illa? funderar insändaren.

Annons

Räcker det med kärlek för att återställa ordning?

Vårt välstånd har byggts av flitiga händer och gott ledarskap under tid då bland annat ordning och uppförande fanns i betygen. Den uppfostrande militärtjänsten har ersatts av arbetslöshet och lösdriveri. Flit och ordning har ersatts av krav och raserade auktoriteter.

Egoismen har fått utrymme och parasiter klagar ständigt på våra samhällsfunktioner. Betygssystemen är raserade och respekten för auktoriteter och lag och ordning. Västvärlden har desarmerat diktaturer utan att se till att ersätta med nytt ledarskap. Det har vållat kaos i världen och en okontrollerad flyktingström.

Det är dags att sluta med flummet i vårt samhälle. Alla måste bidra med samhällsnytta, och sådant måste belönas, men är verkligen någon värd att tjäna miljarder? Arbetslöshet är nog omöjlig att få bort, men ingen bör gå sysslolös när det finns så mycket att uträtta. Bidragstagare borde göra viss samhällstjänst eller utbilda sig i teori eller praktik. Återinför militärtjänst och lärlingssystem och sänk lägstalöngränserna!

SÅS

Svar direkt

Nej, det räcker inte med lite kärlek. Krönikan var tänkt som ett avbrott i hatstormen som far fram på internet, alla andra 364 dagar.

Jag tror det behövs mycket kärlek om vi ska klara det här.

Lilian Sjölund

ledarskribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons