Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den goda kravlösheten

Nyanlända måste få veta, ärligt och tydligt, vilket beteende de förväntas ha när de är här, skriver insändaren.

Annons

Apropå integrationspolitiken, som så uppenbart har havererat: Om man bortser från allt prat om volymer, kostnader, etcetera, och går rakt på pudelns kärna: Vi ställer inga krav! Nyanlända måste få veta, ärligt och tydligt, vilket beteende de förväntas ha när de är här. Så här får du inte göra. Det här ska du göra. Hur svårt kan det vara? Om man kommer från länder där det finns en helt annan syn på demokrati, mänskliga rättigheter, etcetera, och direkt in i det svenska samhället, helt utan krav på hur man ska uppföra sig, då är det inte konstigt att det ibland går åt skogen, eftersom människor aldrig riktigt får chansen att integreras. Det borde alla fatta.

Vi inom Borgerlig Framtid anser bland annat att om man begår grova brott, till exempel våldtäkt, ska man utvisas efter avtjänat fängelsestraff. Vet alla om detta, låter man nog hellre bli. På sätt och vis är det egentligen inte de asylsökandes "fel" att de många problem vi nu ser i samhället uppstår. Det är vi i Sverige som måste tala om vad som gäller. Varför görs inte det? Är det för att man inte är en "god" människa då? Eller tror beslutsfattarna att de asylsökande inte klarar av den här typen av krav?

Det är den här kravlösa mjäkigheten som är den egentliga rasismen av i dag, anser vi. Samhället gör alla en björntjänst om det här bara får fortgå. Det blir därmed inga vinnare, enbart förlorare. Vi måste börja ställ krav och göra det omedelbart!

Lars Jensen

ordförande för Borgerlig Framtid i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons