Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt om julledighet värsta S-populismen?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser Örjan Fridners och Anneli Wallbergs insändare (9/10) om det så kallade semesterstoppet.

Annons

Som gammal socialdemokrat och tidigare förvaltningschef för kommunens omsorgsverksamhet blir jag upprörd både över hur Socialdemokraterna har agerat och hur de "marknadsför" agerandet.

De påstår att semesterstoppet "skulle omintetgöra att personalen – cirka 700 personer – skulle få uppleva vare sig den ena eller andra högtiden". Detta är ren lögn eller möjligen okunnighet. Även med ett "semesterstopp" skulle minst hälften av äldre- och handikappomsorgens personal utifrån deras schemaläggning vara lediga flera av de röda dagarna kring jul och nyår. Och även nu, när semesterstoppet tagits bort, kommer många ändå att bli tvungna att arbeta röda dagar – och det av ett enda skäl: för att de äldre och handikappade i boenden och hemtjänst med mera om möjligt ska få en lika bra omsorg under helgerna som annars.

Det säger en hel del att Fridners och Wallbergs insändare inte med ett ord berör konsekvenserna för de äldre och handikappade. Personligen tror jag att detta, och för övrigt arbetarekommunens hela agerande i frågan, beror dels på en politiskt och sakligt oerfaren ordförande i omsorgsnämnden och en mindre omdömesgill ordförande i arbetarekommunen, dels på att arbetarekommunen domineras av tidigare och nuvarande fackliga företrädare.

Sven Holmstedt, förvaltningschef för kommunens omsorgsverksamhet 1995–2002

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons