Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att vakna nu

Nu har vi fått det svart på vitt det som vi i Lärarförbundet i Nordanstig sedan länge försökt talat om för våra politiker. Det går inte att låta bli att göra satsningar på skolan om det ska bli ett bättre resultat. Nordanstigs kommun hamnar på näst sista plats i Bästa skolkommun 2012.

Annons

Vi som arbetar inom utbildning vet att det krävs satsning om vi ska förbättra resultaten. Våra politiker tror att det räcker att skära lite här och skära lite där så fixar det sig nog till slut. Det är kanske ett klokt beslut att göra en skattehöjning på 25 öre i kommunen. Men se då till att öronmärka dessa pengar så att de används till skola, barnomsorg och utbildning.

Låt nu inte våra lärare inom förskola och skola stå och förklara sig varför det blir så här dåliga resultat, det har vi gjort tillräckligt många gånger direkt till er politiker. Det kanske är dags att börja lyssna på de som försöker utföra ett dagligt arbete med våra barn och ungdomar trots att de drabbas av köpstopp och oro över sin arbetssituation. De får ständiga propåer att de måste utveckla sin undervisning men de ges sällan tillfälle att få göra det.

Tack och lov älskar de flesta lärare sitt jobb och går ditt varje dag ändå, trots dessa dåliga förutsättningar att få utföra ett bra arbete.

Styrelsen för Lärarförbundets lokalavdelning i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons