Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Collinparken såld till Skanska?

Det är nu tre år som byggbolaget disponerat parken för ombyggnad av intilliggande Folkets hus. Under hälften av motsvarande tid har i andra kommuner hela nya stadsdelar byggts, exempelvis Eriksberg i Göteborg och Hammarby sjöstad i Stockholm.

Annons

Hur stora kostnader har denna ombyggnad drabbat kommuninvånarna? Kommunpolitikerna är och har varit minst sagt förtegna därom. Att kostnaderna vida överstiger 100 miljoner, kanske 120–130 miljoner, torde emellertid vara helt klart – de utgör en synnerligen betydande del av kommunens budget. Denna ombyggnad har allteftersom tiden gått och kostnader rakat i höjden uppmärksammats allt mindre, egendomligt nog.

Men kanske är det inte så konstigt ändå. Politiker av flertalet färger har ju haft en "trasa i byken". Likväl torde ansvaret för ombyggnaden framför allt ligga hos den ofattbart själsvåldige Olle Nilsson-Sträng, eftersom beslutet om denna – det definitiva och med vetskap om de fabulösa kostnaderna – fattades under tiden som han var kommunens allenarådande företrädare. Och det var ju inte det enda ansvarslösa beslut som fattades under den tiden.

Jag anser det mycket anmärkningsvärt att tidningen under de gångna åren visat så ringa intresse för den huvudlöst kostsamma ombyggnad som det nu är fråga om. Kan förklaringen därtill måhända vara att politiker i vissa "närstående" läger varit medskyldiga? I så fall har tidningen visat undfallenhet och tagit ovidkommande hänsyn och det finns då goda skäl att ej längre läsa denna. Tidningen önskas lycka till att fortsätta granska och redovisa "ofarliga" och "avlägsna" företeelser som Glada Hudikteatern och rapportera om "struntsaker".

Nu återstår frågan: Finns det hopp för framtiden med den dygdiga Marie Centerwall "vid rodret"?

Jag är väl medveten om att ombyggnaden den senaste tiden innefattat vad en tjänsteman kallar "löpande underhåll" av Folkets hus.

Bollnäsbo sedan många år, tyvärr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons