Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centersatsning för bredband

Centerpartiet satsar nu hårt på utbyggnad av bredband på landsbygden.

Annons

Nästan hälften av befolkningen har i dag möjlighet att koppla upp sig mot 100 Mbit/s (miljoner bit per sekund) eller snabbare, men för att vi ska kunna komma vidare och nå resten av befolkningen ute på landsbygden behövs mer offentliga medel. En stor satsning på en halv miljard kronor i budgeten för 2012 och framåt kommer att göra stor skillnad.

Vi vet att det finns områden i vårt land där marknaden inte räcker till, där det inte bor tillräckligt många människor. Sverige ska ha bredband i världsklass, och det gäller i hela landet. Därför har det offentliga ett ansvar för att underlätta för utbyggnaden av elektronisk infrastruktur.

På många orter runt om i vårt land samlas just nu lokala eldsjälar som har insett att snabba elektroniska uppkopplingar är ett måste för att kunna locka exempelvis barnfamiljer och företagare till orten, så kallade "fiber till byn-projekt". Här samlas grannar i byalag, lånar en traktor av någon bonde i närheten och gräver och lägger ner såväl tid som egna pengar, i förvissning om att byns framtid säkras.

Detta är när det civila samhällets styrka och fördelar syns som bäst. Men de här projekten behöver också ett ekonomiskt stöd, och det här Centerpartiets satsning kommer in. Eftersom pengarna satsas i landsbygdsprogrammet vet vi att pengarna kommer till platser där marknaden inte räcker till, och där pengarna gör som bäst nytta. Det är satsningar som utformas så att vi kan ta till vara det engagemang och de drivkrafter som finns runt om i landet.

Jag och Centerpartiet vill nu uppmana byalag och andra föreningar runt om i Ljusdals kommun att ta vara på den här satsningen så den kommer vår kommun till del, så att tillgången till snabbt bredband kan bli en verklig tillväxtfaktor med nya jobb och företagande.

Helena Brink

Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons