Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byskolorna ger Hudiksvall ett mervärde

Politiker, hur kan ni bortse från det mervärde byskolorna ger Hudiksvalls kommun? undrar insändaren.

Annons

Förslaget att avveckla flertalet byskolor i kommunen upprör många, inklusive mig, som ser vilket mervärde dessa skolor ger. Under lång tid har företagen i kommunen haft svårigheter att rekrytera personal med rätt kompetens. Den främsta anledningen till detta är att många personer som flyttar ifrån Hudiksvall för att utbilda sig eller arbeta på annan ort aldrig återvänder. Hur ska man då få dessa personer att återvända samt hur ska man locka nya personer till kommunen? Jo, genom att bevara det unika man har – närheten till naturen och den levande landsbygden.

Möjligheten att kunna bo en bit utanför staden, i en by med naturen runt knuten är mångas dröm. Cykelavstånd till byskolan där barnen går i små klasser och rasterna kan spenderas utomhus i en oslagbar miljö är ytterligare en anledning till varför man väljer att bo i dessa byar. Jag hade möjligheten att gå mina första sju skolår på Edsta skola, en möjlighet jag önskar alla barn!

Så, vill ni politiker att Hudiksvalls kommun ska vara en levande och attraktiv kommun att verka och bo i? Om ja, ta då en extra titt på kalkylen och se vad Hudiksvall som kommun tjänar på att ha kvar byskolorna och då inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons