Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande trafikomdöme i Bollnäs

Trafikanter i Bollnäs, både bil- och mc-burna, syns ha sina egna regler beträffande både fordonens utrustning och framförande, skriver "Använd både huvud och ben!"

Annons

Allmänt tycks hastighetsregler åsidosätts, att det är fullt tillåtet med så kallade burn-outs på allmänna gator/vägar och att fordonens ljuddämpare är av ett helt annat utförande än det bilprovning och trafikpolis accepterar.

Det verkar obekant att det finns lagar, som dessutom tillämpas på sina håll i landet, för trafikanter som för oväsen med sina fordon. Exempel på överträdande är bristfälliga ljuddämpare, hög volym på fordonets radioutrustning och hur signalhornen brukas.

Sedan verkar herr och fru bilkörande Svensson generellt vara olämpliga förare då de lämnar fordonen på tomgång vid exempelvis korsande gata/gågata för att besöka en bankomat. Likadant är förhållandet vid olika evenemang på Långnäs där bilar och mc framförs på gång/cykelvägar för att sen parkeras på parkområde/gräsytor, vilket trafikförordningen uttryckligen förbjuder. Och vad säger kommunens gatukontor när renoverade grönytor sommartid belamras med fordon?

En för Långnäsområdet ypperlig parkeringsplats finns för övrigt vid Folkhögskolan och kan lätt skyltas vid olika evenemang. Frågan är om det hjälper?

Använd både huvud och ben!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons