Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra om turisterna väljer E 4

När det gäller att tjäna pengar då kommer skygglapparna på hos de flesta verkar det.

Annons

Det finns inte ett ord om att göra väg 83 till en säkrare väg utan man ska skapa fler platser för resenärer att göra av med pengar på under resan. Det är inte lång tid sedan man hade stora artiklar i tidningar med svarta rubriker om den farliga väg 83 genom Hälsingland. Lösningen på detta problem verkade vara en massa 60- och 80-skyltar för nu verkar det problem var glömt. Det är nog till fördel för oss som bor efter vägen med hastighetssänkningen så resenärer väljer E 4. Ingen av dessa som passerar i dag accepterar tyvärr att köra i dessa hastigheter.

Jag bor i Lenninge och upplever detta elände på nära håll, att promenera efter vägen på helgerna under högsäsong i fjällen är uteslutet och dessutom förenat med livsfara. Varje dag min fru behöver åka buss för att komma till sitt arbete och måste promenera 300 meter efter denna väg är ett stort orosmoment för mig. Situationen har inte blivit bättre nu med alla dessa nya räcken som byggts under sommaren. Man kan inte ens springa ner i diket.

Det är av vikt att du Tony Stark tittar en hel del på dessa detaljer också. Läser man artikeln i tidningen så var det en väldigt liten del som handlade om oss som bor efter vägen – "det skall vara en bra väg för medborgare som bor efter vägen".

Jag vet inte vad du syftade på med dessa ord men jag hoppas att det är trafiksäkerheten. Vi har i Lenninge länge kämpat för en cykelväg ut hit till byn och det är endast tre kilometer in till centrum så varför inte om man tittar på Renområdet som har ungefär samma avstånd in till centrum. Där vimlar det av cykelvägar trots att man inte har problem med någon starkt trafikerad väg. Du får nog ta upp detta i din planering om förbättringar, det finns nog en hel del material på kommunkontoret om cykelväg till Lenninge för det har varit uppe på bordet tidigare. Du är välkommen att promenera med mig efter vägen när trafiken drar i gång februari fram till maj så får du en egen uppfattning om situationen.

Nästa problem med denna trafik är att åka in till centrum dessa tider under helgerna när det är som värst. Då är det inte enkelt för oss som inte gillar bilköer. Långt utanför centrum är det köer åt båda håll efter väg 83 och nästan omöjligt att ta sig ut på vägen. Vad gäller dessa turister så har nog de också synpunkter på den situationen. Där har du väl den andra lilla delen om trafiken i artikeln "ska vara en bra väg för turister att ta sig upp på", turisterna upplever nog inte att situationen är bra genom Bollnäs.

Jag är inte motståndare till att vi har dessa resenärer genom vårt distrikt men jobbar man nu med en budget för att förbättra situationen för dessa resenärer så får man inte glömma oss som bor efter vägen.

Alf Persson

Lenninge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons