Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att politikerna tar debatten

Det är bra när våra politiker tar debatten och inte bara försöker smita undan, skriver Lars Gösta Larsson, som uppskattar det snabba svar han fick på sin insändare.

Annons

Kommunalråden Mikael Löthstam och Daniel Pettersson kom snabbt med ett gemensamt svar (26/9) på min lilla betraktelse kring en vanlig fotbollskväll på Ullsätter. Det är bra när våra politiker tar debatten och inte bara försöker smita undan.

Löthstam och Pettersson försöker få det att verka som om debatten bara pågått de senaste dagarna. Sanningen är ju att ungdomar i flera årtionden har tvingats göra sina behov i buskarna vid Ullsätter.

Som fotbollsområde är Ullsätter bra. Många planer och ytor som kan användas och vridas åt olika håll tillgodoser troligen behovet.

Men det är ju inte där som skon klämmer. Jag förstår inte heller strategin med att eventuellt flytta från ett vattenskyddat område till ett annat.

Om Ullsätter inte är rätt område så kan man ju undra varför man en gång flyttade dit. Att vattenskyddet hindrar byggande av en serviceanläggning inom området kan jag förstå. Men det är ju bara ett stenkast till de nybyggda industrifastigheterna, så vägg i vägg med dessa borde det finnas byggmöjligheter. Därifrån är det väl mindre än 100 meter till den närmaste planen, så jag ser inte problemet.

Löthstam och Pettersson påpekar också (i webb-versionen) de prioriteringar i den kommunala budgeten som man måste göra. Det förstår jag mycket väl. Det är ju precis en sådan som jag tar upp i min insändare.

Nu har vi fått ett svar men ingen lösning. Nu är det viktigt att den långsiktiga strategin som kommunalråden hänvisar till inte blir lika långsiktig som toalettfrågan vid Ullsätter.

Lars Gösta Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons