Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att någon tar debatten

Moderaten Karl-Olof Tunelid (26/4) ska inte försöka skylla ifrån sig på tidigare majoritet när jag tar upp en diskussion om den borgerliga kartellens misslyckanden och brutna vallöften.

Annons

Det är bra att Tunelid deltar i debatten, det är mer än vad ansvariga kommunalråd gör, men det kanske beror på att man inser att det feta valfläsk som utlovades för två år sedan just var fett valfläsk och innehållslös retorik.

Ni lovade föräldrarna på Mo skola att om ni kom till makten då skulle Mo skola vara kvar, nu är byggnaden såld till annan verksamhet. Ni lovade också skola i Norrbo om ni kom till makten.

Ni utlovade två kulturhus och nytt badhus med upp till 50-metersbassäng, ni utlovade stora personalförstärkningar och tillagningskök på varje skola, förskola och äldreboende i kommunen.

Nu börjar vi skönja vad som blev av denna löfteskarusell, som skulle kostat upp mot en halv miljard i investeringar och tiotals miljoner i ökade driftskostnader. Ni har med kartellbrodern Miljöpartiet drivit igenom gratis parkering i Hudik som kostat miljoner som kunde användas till annat. Ni har med samma kartellbroder lagt en död hand över Kattvikskajsområdet och driver nu hårt att ett av våra finaste naturområden ska hårdexploateras för vindkraft.

Arbetslösheten i Hudiksvall är mycket hög framför allt ungdomsarbetslösheten. Det räcker inte med att äta lunch med företagen, även om det gör att man går framåt i Svenskt Näringslivs mätningar.

Arbetet med förutsättningar för ett väl fungerande och innovativt näringsliv handlar om kompetensförsörjning, infrastruktursatsningar, satsningar på attraktiv tomtmark för företagande och boende (Kattvikskajen).

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons