Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra aktualisera flygplatsen

I torsdagens Kuriren skriver Jarl Karén i Glada Hudik om Söderhamns kommuns politikers misslyckande med flygplatsen.

Annons

Ja, jag är också en av dem som tycker det är tråkigt att det inte blev eller blir något som har med flyg att göra på platsen.

Men samtidigt måste man komma ihåg att det var över 15 år sedan den militärt lades ner. Under tiden har det varit fritt fram för någon entreprenör att göra något, kanske det Karén skriver om i sin insändare. Problemet är, vad jag förstår, att det inte funnits någon som kommit med något hållbart förslag.

Visserligen fanns det under en kort tid efter den militära nedläggningen en verksamhet med anknytning till flyg, men den var tydligen inte lönsam. Jag tror att om det finns ett så bra upplägg som Karén vill göra gällande, så är det inget oöverstigligt problem.

Frågan är bara varför det kommer fram förslag så här sent, det har ju varit känt i många år att kommunen önskat något annan verksamhet på platsen än att bara pytsat in skattepengar. Motorklubben har i många år önskat få disponera en stor del av platsen till sin verksamhet, som antagligen också, med de planer som emellanåt presenterats, kunnat betyda mycket positivt för Hälsingland.

I dag så kan vi också läsa i Kuriren om kommunens äldreboenden, som dras med underbemanning. Så några kommunala pengar till flygplatsen kan inte jag tro hör till de högsta prioriteringarna.

Men konkretisera gärna dina planer, presentera dem för politikerna och gärna här i tidningen, allt går att lösa om det betyder ett lyft för landskapet.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons