Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortkastat arbete på Svartsjövägen

Att från att ha uppgraderats till asfaltväg och sedan riva upp denna asfalt för att åter bli grusväg. Att det över huvud taget är möjligt är så otroligt att man inte tror det är sant.

Annons

Mycket snack har det varit om asfaltlagrets klena hållfasthet och så vidare. Men det spelar ingen roll om man lägger en hel decimeter asfalt på en urusel vägkropp så håller det aldrig ändå.

Att krafsa och gräva lite på ytan cirka 40–70 centimeter där det är lera och sten på ett par meters djup för att sedan slänga ner en fiberduk och ett par olika gruslager och tro att detta ska hålla är helt befängt. Har själv tidigare jobbat på en del vägbyggen och vägreparationer. Har då många gånger ifrågasatt detta vansinne, och alltid fått till svar att det inte finns tillräckligt med pengar för att göra riktigt.

Varför håller man då på med detta vansinne? Har man inte råd att göra ett riktigt jobb från början måste det väl vara bättre att vänta tills det finns tillräckligt med pengar för att göra ett ordentligt jobb. Hellre än att som i detta fall och många andra, kasta pengarna i sjön.

Detta är långt ifrån första gången som en väg fuskrepareras för att sedan hålla en vettig standard i max ett till tre år.

Speciellt vanligt är detta på mindre riksvägar och länsvägar i Norrlands inland.

Men detta är väl bara en del av den vansinniga glesbygdspolitik som pågått de senaste 20 åren. Eller avfolkningspolitik som jag hellre kallar det för.

Till råga på allt ser jag i dag, 5/12, när fräsningen av asfalten börjat att samma företag som utförde det urusla jobbet med vägkroppen i dag utför fräsningen. Helt otroligt!

Att fräsa asfalten och låta den bli en del av vägkroppen, i en vägkropp där det redan finns gammal asfalt och göra den till en grusväg är rena vansinnet. Dräneringen i denna väg kommer aldrig att fungera.

Nej riv gärna upp asfalten och gör en riktig vägkropp för att sedan lägga asfalt igen. Men lägg då riktig asfalt och inte någon slags surrogat.

Men gör detta till våren eller en annan vår när det finns tillräckligt med pengar. Inte nu med tjäle och vinter!

Boende vid Svartsjövägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons