Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarna tar initiativ för barnfattigdom

Majoritetspartierna, det vill säga borgarna samt Miljöpartiet, i lärande- och kulturnämnden i Hudiksvall tog torsdagen den 19 april beslut om att öppna för att ta ut avgifter för aktiviteter av eleverna i skolan.

Annons

Detta fullt medvetna om att det beslutet får konsekvenser för de som har minst ekonomiska resurser. Miljöpartiets representant yrkade snabbt bifall till förslaget.

Samtidigt i en annan sammanträdessal vann samma majoritetspartier i social- och fritidsnämnden en votering kring fakturering av skolklassernas användning av badhusen. I det korta perspektivet kommer det ge ett litet tillskott i kassan för förvaltningen.

I det långa perspektivet riskerar det att bli en administrativ kostnad efter det att ramarna justerats efter intäkten. Helt klart är att den redan ansträngda budgeten inom lärande- och kulturförvaltningen kommer att belastas ännu hårdare.

Sammantaget skulle konsekvenserna av de båda besluten tillsammans kunna resultera i att exempelvis barnens simkunnighet blir kostnadsbärare för att inte ytterligare belasta skolans ansträngda budget.

Oppositionen (S och V) i nämnderna, genom Nina Burchardt (S), lärande- och kulturnämnden, Henrik Persson (S), social- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons