Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs – inte-kommunen nr 1

Vi börjar från början.

Vi har inte något BB där du kan föda dina barn. Du måste åka en liten, liten bit först.

Annons

Om du nu ändå får barn, så kan du räkna med att inte få en dagisplats på direkten. Vi har lite ont om platser…

Om möjligt, se till att barnen växer snabbt för vi har snart inte några byskolor kvar längre. Men som plåster på såren kommer vi se till att alla barnen bussas in till Camp Gärdet där alla barnen är välkomna.

Om det nu är så att dina barn väljer att gå på vår nya fina kulturskola (som inte riktigt höll budgeten) så finns det inte någon lokaltrafik du kan räkna med att utnyttja efter klockan 16 då gymnasieeleverna ska åka hem.

Inte heller på helgen finns lokaltrafik att räkna med, om du inte bor i närheten av X-tåget förstås då det fortfarande finns några avgångar kvar att välja mellan om man vill åka till en annan kommun.

Om du bor kvar i kommunen när dina barn blivit lite äldre så kan vi inte erbjuda någon gymnasielinje där dina barn har några större chanser att få ett jobb. Vi har nämligen inte några praktiska linjer kvar då dessa blivit nedlagda till förmån för de teoretiska linjerna.

Vad det gäller drogerna som tenderar att flöda i gymnasiemiljön så har vi inte kommit fram till hur vi ska hantera detta ännu.

Vi har fortfarande inte löst problemet med lokaltrafik. Att eleverna kommer till och från skolan ser vi som vårt ansvar, men vill de göra något annat och åka hem senare så är det föräldrarnas ansvar att se till att deras ungdomar kommer hem.

När då gymnasietiden är slut för de elever som ännu inte flyttat är det nu dags att leta sig till en annan stad för i Bollnäs finns inte någon riktig högskola.

Då du läst färdigt på högskolan är du hjärtligt välkommen tillbaka till Bollnäs, men vi kan inte garantera att du får något jobb då arbetsmarknaden är begränsad till de personer som sedan tidigare har arbetslivserfarenhet. En bidragande orsak kan vara att arbetsförmedlingen inte fungerar som den ska, och för att skapa nya arbetstillfällen tillsätter vi inom kort en utredning som ska titta på detta.

Under tiden du väntar på att ”få” ett jobb kan du alltid gå på bandy. Men vi har inte någon bandyhall så klä dig ordentligt.

Ett annat tidsfördriv skulle kunna vara att promenera i skog och mark för att njuta av vårt fina landskap nu medan det finns kvar. Vi har inte något naturbruksgymnasium som kan bidra med ny arbetskraft till jordbruken så snart har vi bara skog och ingen mark. Kommunen anser att lokalproducerad mat och öppna landskap är omodernt och hör hemma på 1800-talet.

Vad det gäller stadsmiljön så har vi fortfarande inte ett riktigt torg, men dock ett provisoriskt.

Som avslut vill jag nu välkomna dig till Bollnäs kommun. Årets kulturkommun där vi snarare lever på minnen än tar hand om framtiden.

22-åring

som skäms över sin kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons