Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs har slutat investera i våra barn

Får höra att grundskolorna kommer att klara sina ekonomiska mål. Det låter ju bra, men på bekostnad av vad?

Annons

Kommer eleverna att få det stöd de behöver för att uppnå sina mål? Lärare/förskollärare går redan på knäna för att klara av sin arbetssituation, ändå fortsätter kommunen att öka på barngrupperna och dra in resurser i form av till exempel assistenter och specialpedagoger. Detta trots att skolorna nu även ska vara rustade för att kunna ta emot elever med rätt till särskola.

Om ett kommunalt bygge, till exempel ett kulturhus, överskrider sin budget så skjuter kommunen genast till mer pengar. Eftersom det är en ”investering för framtiden” och man måste ju bygga klart det man påbörjat. Men vad hände med ”bygget” av en modern kommunal skola? En skola som kan garantera att eleverna får det stöd de behöver? Det bygget gick tydligen att stoppa. Jan Lahenkorva säger att han hoppas att ekonomin inte går före målen. Han borde garantera det! Skolan har en skyldighet gentemot sina elever och inte bara gentemot kommunens ekonomi. I slutändan är det våra barn som blir lidande, de som vi ska lära upp så att de kan bära framtiden på sina axlar…

Vad är då det vinnande konceptet? Ganska enkelt. Mindre barngrupper inom alla skolformer och ständig tillgång till specialpedagogiskt stöd.

Lisa Sandström Jonäng

lärare och förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons