Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs en omöjlig kommun

Jag får en känsla av en närmast total maktlöshet som sprider sig i den by där jag bor.

Annons

Vad ska man göra, säga och hur ska man agera för att politikerna i Bollnäs kommun ska lyssna?

Skolfrågan tycks vara en fråga för politikerna i BUN, men som jag ser det är frågan betydligt större än så. Bollnäs kommun består till största del av byar med stark profil med ett stort värde för Bollnäs som helhet, då det flesta turistattraktionerna och de vackraste miljöerna finns ute i byarna.

Varför är det så viktigt för politikerna att döda byarna?

Vad tjänar kommunen på det?

Den otroliga drivkraft som finns hos människorna som bor ute i byarna borde välkomnas och tillvaratas av politikerna i stället för att systematiskt trampas ned.

Tror ni som sitter i ledande politisk ställning i dag verkligen att Bollnäs stadskärna kommer att tjäna på en utarmningspolitik av byarna? Kan det inte vara så att den sortens söndrande politik också inom inte en alltför lång framtid kommer att utarma även stadskärnan?

Och hur ser egentligen framtidsplanerna för Bollnäs kommun ut? Framtidens skola till exempel? När börjar egentligen framtiden? Är det möjligen inte så att samtiden är viktig för att utveckla framtiden? Jag tror inte ni kan gömma er bakom tveksamma rapporter och konsultutredningar så mycket längre, det är nog dags att kliva fram nu med en plan hur det ska se ut i framtiden i Möjligheternas kommun. Ni måste berätta vad som driver er, eftersom ni vägrar så istadigt att lyssna på människors kunskap om sina behov och önskemål.

PS. Hur upp och ner är Bollnäs kommun, när Socialdemokraterna kan förorda en friskola före den kommunala skolan? Och när man i debatten säger att det inte går att garantera en kvalitativt god undervisning för 50 elever när man i nästa andetag förordar och ställer sig välvillig till en friskola för samma barn!

Det är nog enklare att ta skolnedläggningsbeslut mitt i en valperiod än under ett valår, men denna gång kan konsekvenserna av beslutet få betydligt mer allvarliga konsekvenser för hela kommunen än flera av de suspekta beslut som tidigare tagits. DS

Sigrid Pettersén, Segersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons