Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bocken blir trädgårdsmästare!

/

Annons

Så var det alltså bestämt. Regiondirektör Lönnbark förflyttas uppåt i hierarkin och ska nu samordna bildandet av storregionen Svealand. Det har den politiska ledningen (S) i de sex landstingen/regionerna blivit eniga om. Huruvida vår avgående region-, hälso- och sjukvårdsdirektör är lämplig eller vilka kompetenser som efterfrågats är för undertecknad obekant.

Bekant är däremot utfall och resultat i den sjukvårdsorganisation där direktören varit den ledande tjänstemannen i Landstinget och nu i Region Gävleborg. Verksamhet och ledning lovordas visserligen av regionens politiska ledning men vi som vet mer, vi vet att vårdplatserna är för få, att ambulans- och akutvården sviktar samt att stora personal- och patientgrupper far illa i allt sämre arbets- och vårdmiljöer.

Hälso- och sjukvården i Region Gävleborg behöver en nystart, ett nytt ledarskap efter Lönnbark. Det politiska ledarskapet måste se verkligheten, ta ansvar och leda regionen framåt. Istället väljer regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S) att fly fältet. Hon väljer storregionen som tillflyktsort när hälso- och sjukvården i Gävleborg krisar och behöver stöd.

Trädgårdsmästaren Lönnbark ansar blommor med häcksax i Region Gävleborg och med sig till sin nya tjänst tar han säkert den strategiska plan som skulle stänga det mesta av skutsjukvården i Hudiksvall. Spåren förskräcker och framtiden blir inte ljusare med Lönnbark vid rodret i nya storlandstinget Svealand. Medan vården krisar fortsätter ledningens resor till San Fransisco. Man har tydligen ingenting hört och ingenting lärt vare sig där eller här, kan man bli annat än trött!

Stig Zettlin (Sjukvårdspartiet)

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons