Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Brink skapade maktkulturen

Svar till Björn Brink (20/1).

Annons

Björn Brink skriver att det finns allvarliga brister hos det politiska ledarskapet i Ljusdal. Den politiska kulturen och det politiska ledarskapet som härskar i Ljusdals kommun är Björn Brink och Centerpartiet tillsammans med Socialdemokraterna ansvariga för. Det är en kultur där viktiga beslut fattas i slutna rum med ett fåtal initierade politiker och tjänstemän.

Denna kultur har Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet byggt upp under alltför många år vid makten. Detta har varit möjligt på grund av en frånvarande opposition.

Under förra mandatperioden när Centerpartiet tillsammans med Socialdemokraterna styrde Ljusdal var Moderaterna ett stödparti till makten. Nu finns det en tydlig opposition med en mycket tydlig oppositionsledare vilket naturligtvis skapar kaos hos den rådande makteliten. Nu slåss den politiska eliten för sin överlevnad och får också svårt att få igenom sina beslut när Socialradikala demokraterna inte alltid röstar med de styrande.

Björn Brink efterlyser en god ledare som förmår förmedla ljus, kraft och värme. Det ledarskapet saknades helt under förra mandatperioden när Centerpartiet satt vid makten. Glöm inte bort, Björn Brink, när du satt som ordförande för demokratiberedningen, där en stor del av ledamöterna hoppade av just på grund av dåligt ledarskap och toppstyrning. Glöm inte heller bort alla fagra löften som gavs under förra mandatperioden. Arenabyggen, allaktivitetshus, köpcentrum var bara några av alla de ofinansierade och ogenomtänkta löften som lovades kommuninvånarna. Centerpartiet bidrog till att piska upp förväntningar som helt saknade realism. Samma förväntningar fortsätter den nuvarande regimen att måla upp.

Ljusdals kommun förtjänar en bättre politisk kultur och ett bättre politiskt ledarskap. Politiker som tror att viktiga framgångsfaktorer för en växande och expansiv kommun kan var en bra skola, en human omvårdnad om våra äldre samt en bra infrastruktur. Framgångsfaktorer behöver inte vara billiga populistiska löften till väljarna. Jag tror att våra väljare ser igenom denna populism som ofta bara gynnar ett fåtal högljudda lobbyister.

Bodil Eriksson

Folkpartiet liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons