Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilden av vården och omsorgen stämmer inte

Den mediabild som Elmer Dahlberg (Insänt 8/10) hänvisar till stämmer inte med den verklighet jag känner till i Bollnäs kommun, skriver Erika Engberg (S) i en replik.

Annons

Regeringens budgettillskott till Bollnäs Kommuns äldreomsorg är 3,5 miljoner kronor 2015 och 6 miljoner 2016–2017. Det ger oss möjligheter att göra förändringar i äldreomsorgen och stärka upp där det behövs. Jag hävdar bestämt att Bollnäs kommuns äldreomsorg håller en mycket hög kvalité med väl utbildad personal i omvårdnaden, hemsjukvården och myndighetsutövningen.

Det beslut om 100 årsarbetare färre som kommunfullmäktige tog inför 2015 gäller hela kommunen, och socialnämnden är skyldig att följa det beslutet. Äldreomsorgen kommer att ta sin del genom att använda färre timanställda vilket kommer att märkas. Det har jag varit tydlig med. Konsekvenserna följer politiken noga och justeringar kan bli nödvändiga för att klara arbetsmiljön, myndighetskraven och en skälig levnadsnivå. Det kan till och med få som konsekvens att personkontinuiteten ökar.

Den mediabild som Elmer Dahlberg (Insänt 8/10) hänvisar till stämmer inte med den verklighet jag känner till i Bollnäs kommun. Inspektionen för vård och omsorg uttalar sig positivt om Bollnäs Kommuns äldreomsorg liksom många äldre med anhöriga. Jag är stolt över alla som jobbar och gör sitt bästa i äldreomsorgens alla delar. De gör ett fantastiskt arbete varje dag och de misstag som sker hanteras så att de inte ska upprepas. 

Erika Engberg

Socialnämndens ordförande, Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons