Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilda en barnfond

Jag blev bestört när jag hörde om alla fattigbarn i Sverige. I Sverige år 2011. Trodde ej mina öron. Men tyvärr, det är sant.

Annons

Jag funderar och funderar. Vad skulle jag kunna bidra med för att göra det lite lättare för alla ensamstående föräldrar så att de kunde få lite guldkant på tillvaron? Guldkant som lite roligt under semestern, lite nya kläder, lite leksaker, jag lite utav det som många barn får utan att deras föräldrar behöver gräva djupt i plånboken och försaka något annat.

Kom att tänka på vår kommun. Det finns säkert också fattigbarn här. Barn vars föräldrar har det svårt att få ekonomin att gå ihop. Svårt att sätta guldkant på tillvaron för sina barn. Tänk om vi söderhamnare gemensamt kunde göra något för våra barn. Tänk om vi kunde bidra med en summa varje månad, till exempel 100 kronor eller vad vi själva kan undvara. Kanske kunde vi göra en femårsplan och se om det skulle kunna fungera så kanske någon skulle vilja bidra med en timlön eller så. Tror säkert att någon på kommunens ekonomiavdelning skulle kunna ta hand om denna barnfond. Kanske kunde vår kommun bli ett föredöme för andra kommuner så att hela Sverige bidrog till detta och bildade fonder för fattigbarn i Sverige.

Detta är en dröm. Jag vet att den kan bli svår att genomföra, men jag sår ett frö. Kanske kan det gro och så småningom bära frukt.

Thure Leijner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons