Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Be en bön för Maru, landstingspolitiker

Öppet brev till landstingsledningen i region Gävleborg: Skulle det vara för mycket begärt att landstingsledningens ledamöter samlades till en bönestund för den fängslade hjärtläkaren Fikru Maru i Etiopien?

Annons

Det kan ske i ert kafferum med tända ljus eller i någon ledig konferenslokal. Någon av ledamöterna håller ett kort anförande varför man samlats, det hela behöver inte ta mer än 15 minuter. Alla koncentrerar sig på att tänker på Fikru Maru och hoppas på att Gud ska hjälpa honom.

Dessa ord kan läsas upp: "Vår Herre och Gud. Vi bönfaller dig om att leda och bevara oss. Ni kan aldrig komma längre bort än att min kärlek och omsorg når er – kom ihåg det. Intet ont kan hända er. De levnadsomständigheter som jag välsignar och brukar är alltid de rätta för er. Men det första steget består alltid i, att ni nedlägger er vilja såsom en offergåva inför mig, villiga att låta mig göra vad som är bäst, och säkra på att om ni förtröstar på mig, så blir allt jag gör till ert bästa.

Det nästa steget är, att ni måste vara vissa om – samt säga mig detta – att jag är mäktig nog att göra allt och att intet underverk är omöjligt för mig för Gud är allting möjligt och jag och min Fader är ett.

Överlämna sedan allt åt mig i den glada förvissningen att ha lämnat era angelägenheter i en Mästares hand – säkra om trygghet och beskydd. Kom ihåg att ni kan ej se in i framtiden, men jag kan det. Ni skulle inte kunna uthärda det. Därför kan jag endast bit för bit avslöja den för er. Acceptera min vilja för den ska bringa er glädje."

Orden är tagna ur boken Daglig Kraft.

Detta är ett annorlunda sätt att tänka hur man kan hjälpa Fikru Maru. Om Gud vill så sker det stora saker, vilket kan vara svårt att tro i vår sekulariserade tid.

Eve Flowermountain

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons